Veenendaal, 17 januari 2018 – Topicus Zorg heeft het securitybeheer van haar webapplicaties uitbesteed aan Managed Security Provider ION-IP.

Dankzij deze samenwerking zijn de klanten van Topicus Zorg ervan verzekerd dat de applicaties waar zij gebruik van maken, optimaal beveiligd zijn.

De sleutel naar de beste gezondheidszorg ligt volgens Topicus in samenwerking. Daarom ontwikkelt zij eHealthoplossingen waarmee zorgverleners, patiënten, zorginstellingen en mantelzorgers elkaars kracht kunnen benutten. Met verantwoorde informatiedeling en gebruiksvriendelijke systemen wordt de zorg beter, eenvoudiger en betaalbaarder.

Beveiliging webapplicaties essentieel
Open informatiedeling is van groot belang voor het verlenen van goede zorg. Tegelijkertijd is het waarborgen van de beveiliging van privacygevoelige persoonsgegevens cruciaal. Topicus maakt daarom gebruik van een redundante web application firewall omgeving.
Het beheren van een webapplication security omgeving is echter erg complex en vereist diepgaande kennis. Topicus ging daarom op zoek naar een gespecialiseerde partner op het gebied van security en vond die in ION-IP.

Ontzorgen
Als Managed Security Provider voor de top-500 bedrijven in Nederland en specialist in application security, heeft ION-IP zeer veel ervaring met het beveiligen van webapplicaties en het veilig beschikbaar maken van business kritische en persoonsgerelateerde informatie. Zij ontzorgt hiermee een groot aantal organisaties, onder andere in de gezondheidszorg en financiële dienstverlening.

Hugo Brand, directeur Topicus Zorg: ‘Wij zijn blij met de keuze voor ION-IP. Het is een professionele organisatie met veel kennis en expertise. Ze zijn altijd bereid om met ons mee te denken en van advies te voorzien.‘

Mark-Jan Wolfswinkel, Managing Director ION-IP voegt daar aan toe: ‘De mensen van Topicus en ION-IP delen hun enthousiasme en passie voor innovatie. Het is erg mooi om te zien hoe de samenwerking tussen beide teams inmiddels is uitgegroeid tot een echt partnership!‘